78192

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Čáp --- 21. 7. 2004
Včelařský fondán - krystalizace (cukernatění :) cukru

Z důvodů nedostatku vlastního medu i pomůcek pro krmení roztokem jsem
zkoušel přikrnmovat koupené oddělky cukrovým těstem vyrobeným na způsob
cukrářského fondánu.

Pár receptů a rad jsem našel na webu (např:
http://www.stratford-upon-avon.freeserve.co.uk/PENotes/Fondant.htm
http://homepage.ntlworld.com/sal.mancina/cleveland/fondant.html
http://www.ingenbees.com/fondant.shtml
http://www.beekeeping.com/goodies/bee_candy.htm ).

Zkoušel jsem poměr voda:cukr 1:4 až 1:5.

Postupem nechat po uvaření mírně zchladnout, nalít do formy a vychladit
vzniknou příliš hrubé krystaly, výsledná hmota je tuhá, po rozmíchání je
kaše příliš řídká.

Když sliju roztok hned po uvaření (co nejteplejší), udělá se po vychladnutí
na povrchu i po stěnách nádoby krusta z maxikrystalů a zbytek zůstane v
konzistenci velmi hustého sirupu. Ten se chová jako cukrová poleva (ve slabé
vrstvě tuhne) a jde ho i napastovat na ideální těsto, když ho 'naočkuju'
drtí z té tuhé polevy.

Nevíte někdo, jak se zbavit velkých krystalů a docílit ideální konzistence
bez 'pastování'?

Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6631


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu